Over ons

Tekkentsje is het Friese woord voor dekentje.

De 'tekkentsjes' zijn ontstaan uit een voorliefde voor mooie oude vintage textiel met hun specifieke kleuren en patronen. Het idee om deze materialen te hergebruiken en hier weer nieuwe eigentijdse producten van te maken is een 'beetje uit de hand gelopen', met deze website en een klein eigen bedrijfje als resultaat. Omdat de gebruikte materialen vaak in kleine hoeveelheden worden gevonden, een enkele deken met een mooi patroon of wat losse lappen van een bepaalde vintage stof, is de voorraad beperkt en steeds wisselend en uniek. 

Alle plaids, kussens en (kussen)hoezen zijn handgemaakt van de ouderwetse, maar momenteel weer heel moderne wollen deken en van originele oude (retro/vintage) stoffen. Verder zijn de gebreide en gehaakte producten ook met de hand gemaakt, simpel met de ouderwetse brei- en haaknaalden.

Naast de handgemaakte producten vindt u vintage (woon)textiel op mijn site. De kussens, lakens, spreien en (tafel)kleden probeer ik een 'tweede leven' te geven. Zij worden gereinigd en weer helemaal opgeknapt.

Oude materialen die nog kwalitatief goed zijn, worden zoveel mogelijk hergebruikt, de garens komen over het algemeen uit restpartijen.

Plaids, kussens en hoezen kunnen ook op bestelling worden gemaakt. Oude dekens kunnen voor u (indien mogelijk) worden hersteld of vermaakt. In overleg kan, naar uw eigen idee, weer iets moois ontstaan.

Belangstelling? Bel of mail even!

Karin Westerhof